| De "treurende ouders" zijn klaar!

De "treurende ouders" zijn klaar!
In 2013 kreeg Renier Natuursteen de opdracht om een kopie te maken van de "treurende ouders" van Käthe Kolwitz.

De Duitse kunstenares ontwierp deze zelfportretten van haarzelf en haar echtgenoot voor hun zoon die sneuvelde op het Belgische front tijdens de Eerste Wereldoorlog. De beelden waken op het Duitse kerkhof te Vladslo bij het graf van de zoon.

In de Tweede werledoorlog stierf een kleinzoon van Käthe Kolwitz op het Russische front. Als eerbetoon besliste de Volksbund om een kopie van beide beelden bij het graf van de kleinzoon te plaatsen.

Renier Natuursteen maakte een volledige 3Dscan van de beelden met 3D tekeningen van de beelden als resultaat. Aan de hand van deze tekeningen kon men een grote 5-assige CNC machine aansturen om de beelden uit ruwe blokken Belgische Blauwe Hardsteen te frezen.